Angela Achiței

Angela este președinte la Fundația ADV România și manager la întreprinderile sociale UtilDeco, JobDirect, WISE.travel și Academia ADV, dezvoltate de către fundație.

Pe lângă studiile de bază: – licențiată în asistență socială, master în educație integrată a persoanelor cu dizabilități, studii postuniversitare in economie socială și, în prezent, doctorand în managementul strategic al afacerilor de economie socială – a urmat mai multe formări în management organizațional, management de proiect, management al resurselor umane, advocacy si lobby, formator si achiziții publice.

Angela, este unul din promotorii economiei sociale în România, contribuind alături de alți actori sociali la adoptarea Legii Economiei Sociale în 2015. De asemenea, susține dezvoltarea sectorului ONG, fiind membru fondator la FONSS, RISE, FOND și Coaliția ONG pentru fonduri structurale.

Experiența și activitatea sa în domeniu, a fost premiată în mai multe competiții:

  • 2017 – premiul ”EY Social Entrepreneur Of The Year”, singura competiție antreprenorială globală care se derulează în mai mult de 145 de orașe din 60 de țări.
  • 2015 – Premiul pentru „Business cu impact social”, acordat de către Business Days.
  • 2014 – Iași, Gala Modelelor Feminine, premiul "Antreprenor economie socială” pentru activitatea întreprinderii sociale de inserție Util Deco.

Angela este și membru activ în Club Europa care activează pe lângă Comisia Europeană și expertul Ministerului Economiei din R. Moldova în dezvoltarea antreprenoriatului social dincolo de Prut!

Pe lângă managementul strategic și organizațional, Angela deține cunoștințe avansate în scrierea și implementarea de proiecte europene și economie socială. În acest sens, a dezvoltat împreună cu echipa, 3 cursuri de specializare acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări:

  • Manager proiect
  • Antreprenor în Economie Socială
  • Manager Întreprindere Socială

Expertiza practică în domeniul managementului de proiect este datorată unui număr de peste 80 de proiecte scrise și implementate în cadrul fundației în peste 18 ani de activitate.

Expertiza practică în domeniu economiei sociale / antreprenoriat social, este datorată dezvoltării sub umbrela ADV România, începând cu anul 2008, a 4 întreprinderi sociale proprii, dintre care, una de inserție. De asemenea, prin finanțare europeană, urmează să fie înființate în următorii 3 ani, 50 de start-upuri întreprinderi sociale în Romania, R. Moldova și Ucraina. Angela, este și unul din experții Ministerului Economiei din R. Moldova și GIZ Germania în dezvoltarea antreprenoriatului social în această țară.

Ca trainer, a asigurat formarea a:

  • 150 de persoane în Manager Proiect
  • 315 persoane în Antreprenor în Economie Socială
  • 170 persoane în Manager Întreprindere Socială

Spune că ”Ceea ce facem zi de zi.., ne definește practic viitorul!”

https://ro.linkedin.com/in/angelaachitei

TOP