Manuela Iftimoaei

Manuela Iftimoaei face parte dintre primii oameni care au pus bazele Fundației ”Alături de Voi” România, la început ca asistent social iar din anul 2007 ocupă poziția de manager proiecte europene, ocupându-se de procesul de atragere fonduri, coordonare, implementare proiecte la nivel național și european.

Cu o experiență profesională de 20 ani în cadrul Fundației ”Alături de Voi” România, Manuela are studii superioare în asistență socială și deține un master în probațiune. Manuela a dezvoltat numeroase programe sociale, educaționale și antreprenoriale în cadrul organizației și are formări suplimentare în domenii precum management de proiect, economie socială, formare, achiziții publice și finanțare socială.

Unul dintre programele la care a contribuit în dezvoltarea sa este și Acceleratorul de întreprinderi sociale, prin intermediul căruia au fost înființate și dezvoltate un număr de 42 de întreprinderi sociale la nivel național, un program de formare profesională, mentorat și consiliere pentru dezvoltarea de afaceri sociale sustenabile. Acceleratorul de Întreprinderi Sociale a fost gândit ca un incubator pentru dezvoltarea sustenabilă a sectorului economiei sociale iar acesta va servi ca bază pentru programele viitoare prin care ADV România va contribui la dezvoltarea ecosistemului de economie socială.

Plecând de la experiența antreprenoriatului social, a contribuit la dezvoltarea primei instituții financiare nebancare din România cu capital privat, dedicată exclusiv finanțării sectorului de economie socială – AFIN IFN S.A. AFIN a fost creată prin aportul financiar a mai multor jucători din sectorul economiei sociale din România, totalizând un număr de 170 acționari (persoane fizice și juridice).

În prezent, Manuela este implicată în funcționarea AFIN IFN S.A., în calitate de Business development manager, menținând relația cu antreprenorii sociali pentru identificarea de soluții financiare alternative în vederea menținerii și dezvoltării activităților economice și sociale.

De asemenea, este membru activ în Consiliul Director al SFA (Social Finance Association – Asociația pentru Finanțare Socială), asociație creată în 2021 cu misiunea de a promova finanțarea socială în România. SFA este principalul promotor al AFIN SA cu care colaborează și al cărui pilon financiar îl completează cu asistență specializată și know-how în domeniul finanțării sociale.

Arii de expertiză:

  • Accesare fonduri europene și asigurarea managementului a peste 40 de proiecte cu finanțare nerambursabilă;
  • Formator autorizat pe următoarele domenii: Manager de proiect, Antreprenor în economia socială și Manager de întreprindere socială;
  • Expert pe domeniul educației pentru dezvoltare durabilă și educației pentru sănătate;
  • Expert achiziții publice pe legislația națională și cea europeană;
  • Expert finanțare socială;
  • Autor și coautor a 12 publicații și articole apărute în ghiduri și lucrări de specialitate în domeniul psiho-social și al economiei sociale.

Manuela crede că, pentru a obține rezultate frumoase, mai ales în domeniul antreprenoriatului social, trebuie în primul rând să iubești oamenii și să pui multă pasiune în ceea ce faci iar prin modul cum ne raportăm la ceilalți și la ceea ce avem de realizat în activitatea noastră profesională, producem, de fapt, schimbarea în jurul nostru.

TOP