Oportunități și Provocări în Domeniul Economiei Sociale în România

11feb2:00 pm6:00 pmOportunități și Provocări în Domeniul Economiei Sociale în România

DETALII EVENIMENT

Vă invităm să participați la dezbaterea online cu tematica: Oportunități și Provocări în Domeniul Economiei Sociale în România.

Scopul dezbaterii: Evaluarea situației actuale din sector și impactul fondurilor europene în ceea ce privește crearea de întreprinderi sociale, respectiv identificarea direcțiilor viitoare de acțiune, care să se regăsească într-un Program Național de Dezvoltare a Economiei Sociale pentru perioada 2021-2027.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”, nr. 2SOFT/1.1/107, implementat de Fundația “Alături de Voi” (ADV) România, în parteneriat cu Academia de Administrare Publică și Fundația „Ecoul Cernobîlului” din Republica Moldova. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).

Dezbaterea va avea loc în data de 11 februarie, orele 14.00-17.00, pe platforma Zoom.

La eveniment vor participa:

  • Reprezentanți ai autorităților publice cu atribuții și responsabilități în realizarea Program Național de Dezvoltare a Economiei Sociale pentru perioada 2021-2027.
  • Ancuța Vameșu, Președinte RISE România – Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție prin Activitate Economică
  • Zoltan Bereczki, Co-Founder & President at Synerb Venture Catalyzer
  • Angela Achiței, Președinte Fundația ”Alături de Voi” România & antreprenor social
  • Dragoș Jaliu, Co-Founder consolid8 & Structural Consulting Group -fonduri-structurale.ro

Pentru a intra în dialog direct cu pionierii în economia socială din România și cu autoritățile publice, vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră prin completarea Formularului de înregistrare disponibil mai jos 👇

ANCUȚA VAMEȘU a fost activă în sectorul neguvernamental din România din anii ’90 când a inițiat și proiectat o serie de programe de dezvoltare a societății civile. A fost membră în Grupul de Experți pentru Economia Socială al Comisiei Europene 2012-2014 și in Comisia Internaționala Stiintifica a CIRIEC (Centre International de Reccherche de l’Economie Sociale et Cooperatiste) incepand din 2017. 

Ancuta a fondat  si a fost primul director al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile in cadrul careia  a inițiat in 2010  Institutul de economie socială  și în 2013 Laboratorul de solidaritate.

Din 2020 este presedinte al Ateliere fara Frontiere, una dintre cele mai experimentate si inovative intreprinderi sociale de la noi, si a RISE Reteaua Romana a Intreprinderilor Sociale de Insertie prin Activitatea Economica.

ZOLTAN BERECZKI coordonează̆ activitatea Synerb – o organizație ce catalizează potențialul antreprenorilor sociali din România. Zoltan lucrează de peste 10 ani în domeniul antreprenoriatului social, fiind, în trecut, membru în consiliul director al organizației internaționale NESsT România și în același timp director național, apoi,  timp de 7 ani, director regional de portofoliu pentru România și Balcani, sprijinind peste 200 de afaceri sociale și ONG-uri – prin mentorat, training și consultanță – în dezvoltarea modelelor lor de business, în diverse etape de dezvoltare.

Înainte de asta, Zoltan a lucrat la Centrul Euroregional pentru Democrație, implementând o serie de programe de dezvoltare economică și de cooperare transfrontalieră în regiunea Balcani și în Europa Centrală.

Este membru în diverse organizații locale și Fellow al The Aspen Institute. A conceput și participat în numeroase proiecte antreprenoriale în calitate de membru al juriului sau în diverse comisii de evaluare și investiție (CSR Awards, Social Impact Award, Universitate de Vest din Timișoara ș.a.).

DRAGOȘ JALIU este co-fondator @consolid8 și fonduri-structurale.ro, Advisor, Investor și Mentor la Risky Business – With Us. Cu un MBA în Antreprenoriat & Inovare (WU Executive Academy – Vienna University of Economics and Business), are peste 14 ani de experiență în consultanță de business, management de proiect și finanțări nerambursabile.

În activitatea de zi cu zi, Dragoș se împarte între consultant finanțări europene, formator, expert în implementarea proiectelor europene, conferențiar SNSPA – Facultatea de Administrație Publică, membru Project Management Institute și blogger în domeniul finanțărilor.

Angela Achiței este președinte la Fundația ADV România și manager la întreprinderile sociale UtilDeco, JobDirect, WISE.travel și Academia ADV, dezvoltate de către fundație.

Angela, este unul din promotorii economiei sociale în România, contribuind alături de alți actori sociali la adoptarea Legii Economiei Sociale în 2015. De asemenea, susține dezvoltarea sectorului ONG, fiind membru fondator la FONSS, RISE, FOND și Coaliția ONG pentru fonduri structurale.

Angela este și membru activ în Club Europa care activează pe lângă Comisia Europeană și expertul Ministerului Economiei din R. Moldova în dezvoltarea antreprenoriatului social dincolo de Prut!

Durata

(Joi) 2:00 pm - 6:00 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOP