Webinar: Contractul individual de muncă- introducere în legislația muncii

16iun2:00 pm3:30 pmWebinar: Contractul individual de muncă- introducere în legislația muncii

DETALII EVENIMENT

Vă invităm la o discuție despre drepturile și obligațiile prevăzute în contractul de muncă, gata fiind să împărtășim cu voi o lista de verificare a aspectelor cheie ale ofertei acceptate care trebuie să se regăsească și în contractul de muncă semnat – conține acesta salariul promis? Programul propus? Funcția pe care o doriți? Este trecută perioada de probă? Vă sunt respectate drepturile prevăzute în lege? Este un contract pe perioadă nedeterminată, care să vă permită accesarea unui credit?

💡 Pe parcursul întâlnirii veți avea acces la informații esențiale legate de:

  • Legislația care reglementează structura și conținutul CIM , respectiv Codul muncii, Legea 53/2003 revizuită;
  • Obligativitatea informării angajatului asupra prevederilor CIM înainte de semnarea acestuia (art 17 Codul muncii);
  • Actele necesare completării CIM (documente personale, de studii, avize, fișa de aptitudini etc);
  • Tipologia contractelor de muncă, în funcție de: locul desfășurării activității (la sediu, pe teren sau acasă), timpul alocat muncii (normă întreagă sau timp parțial), perioada de angajare (durată determinată sau nedeterminată), modalitatea de angajare (prin agent de muncă temporară), etc. ;
  • Înregistrează CIM în Revisal;
  • Anexele la CIM  (fișa de post, clauze de neconcurență, confidențialitate, formare profesională, mobilitate etc);
  • Semnificația fiecărui element/capitol al unui CIM, cum ar fi: perioada angajării, locul muncii, funcția/meseria, criterii de evaluare, norma de muncă, numărul de zile de concediu de odihnă, salariul și plata lui, perioada de probă, preavizul, drepturi și obligații angajat și angajator, etc.;
  • Evoluția relațiilor contractuale: suspendarea, modificarea, detașarea, încetarea CIM;
  • Modalitatea de semnalare/corectare a erorilor din CIM;
  • Avantajele CIM și limitările pe care le impune (număr de ore lucrate pe săptămâna/zi, timpul de odihnă, orele suplimentare etc).

Lectorul acestui webinar este Manuela Trușcă, specialist în resurse umane care a realizat sute de contracte de muncă, a verificat alte sute, a rezolvat situații critice create de erorile din CIM-uri, a fost implicată în rezolvarea unor conflicte de muncă.

Așteptăm ca pe parcursul întâlnirii să ne împărtășiți din experiențele avute ca angajat, modul în care a decurs procesul semnării CIM, ce ați descoperit în structura lui.

Vă invităm să adresați întrebări despre aspectele care vă interesează cu ocazia completării formularului de înregistrare.

Evenimentul va avea loc:
📅 Miercuri, 16 iunie 2021, în intervalul orar 14:00 – 15:30.
📍Online, pe platforma Zoom.

❗ Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completezi formularul de înregistrare.


Evenimentul are loc în cadrul proiectului “ASPIR: Angajarea Studenților prin Parteneriate Inovative Regionale”, cod SMIS 2014+:130351.
Acest proiect este implementat de Centrul de Dezvoltare Socială, în parteneriat cu Fundația “Alături de Voi” (ADV) România, fiind co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Nr. POCU /626/6/13/ 130351.

Durata

(Miercuri) 2:00 pm - 3:30 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOP