Cum facem tranziția către economia circulară

04mar11:00 am12:00 pmCum facem tranziția către economia circularăÎnțelege și implemenează tranziția verde

DETALII EVENIMENT

În fiecare an, Uniunea Europeană produce peste 2,2 miliarde de tone de deșeuri. Ca atare, în
prezent își actualizează legislația referitoare la gestionarea deșeurilor pentru a promova o
schimbare de curs radicală spre un model mai durabil, cunoscut sub numele de economie
circulară.

Află tot ce este economia circulară și tot ce e nou în economia circulară! Descoperă cum creezi valoare prin adoptarea principiilor economiei circulare!

Într-o eră marcată de schimbări climatice și deșeuri în creștere, adoptarea principiilor economiei circulare nu mai este o opțiune, ci o necesitate. Webinarul susținut de Liliana Nichita, cu 25 de ani de experiență în domeniul mediului și managementului deșeurilor, oferă o oportunitate unică de a înțelege și de a aplica principiile economiei circulare în organizația ta.

Ce vei învăța

  • Principiile economiei circulare: vei descoperi principiile de bază ale economiei circulare și cum pot fi ele integrate în practicile de afaceri și în politici pentru a susține sustenabilitatea pe termen lung.
  • Cadrul legal și împactul său: vei învăța cum să navighezi prin complexitatea legislației de mediu și vei înțelege cum aceasta influențează practicile de afaceri și managementul deșeurilor.
  • Strategii de management al deșeurilor: vei învața din experiența vastă a Lilianei despre cele mai eficiente strategii de reducere, reutilizare și reciclare a deșeurilor.

Trainer – Liliana Nichita

Peste 25 de ani de experiență în domeniul mediului și managementului deșeurilor, atât în elaborarea, cât și în implementarea cadrului legal. În calitate de funcționar public în cadrul Ministerului Economiei, Direcția pentru Protecția Mediului responsabilă printre alte atribuții cu gestionarea deșeurilor. În 2007 alege să lucreze în sectorul privat și s-a alăturat echipei primei Organizații de Recuperare a Ambalajelor din România, unde a fost implicată în activitatea Extended Producer Responsibility Alliance (EXPRA) ca membru al Consiliului de Administrație și ca președinte al grupului de lucru tehnic (2013 – 2015) și în aceeași perioadă a fost și membru al ISWA, activ în Grupul de lucru pentru probleme juridice și guvernare. Începând cu 2016 a lucrat în calitate consultant și trainer pe managementul deșeurilor. Timp de aproximativ 3 ani a lucrat pentru un ONG de mediu. În prezent, este Director al Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară pentru managementul deșeurilor (FADI)

Pentru cine este acest webinar

Acest webinar este esențial pentru antreprenori, manageri de mediu, responsabili de sustenabilitate, studenți și oricine este interesat să înțeleagă mai bine economia circulară și să contribuie la un viitor mai sustenabil.

Cum să participi

Webinarul are loc luni, 4 martie, în intervalul orar 11:00 – 12:00

Participarea este gratuită cu înregistrare prealabilă.


Acest webinar are loc în cadrul proiectului  “SEEDing – Enterprising for Tomorrow”, implementat de ADV România în parteneriat cu Unikum Aktiv AS (Norvegia), Ateliere Fără Frontiere (România), Social Finance Association (România) și RISE România.

Proiectul “SEEDing – Enterprising for Tomorrow” beneficiază de un grant de 184 900 EUR din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Obiectivul proiectului este de a crește competitivitatea a minim 100 de întreprinderi sociale din România, cu precădere din TIC și industria verde.

Mai multe detalii despre finanțator: https://eeagrants.org

Durata

(Luni) 11:00 am - 12:00 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOP