Cursul de Manager Proiect care s-a desfășurat în perioada 14 – 18 iunie 2021, la sediul ADV România a fost un prilej extraordinar pentru cei 18 participanți din regiunea transfrontalieră să învețe cum să identifice soluții la problemele din comunitate și cum să realizeze un proiect viabil prin care pot contribui la rezolvarea acestora.
Cursanții au apreciat în special abordarea practică, faptul că au lucrat direct la realizarea unui proiect și au primit feedback chiar de la Angela Achitei, președinte Fundația ADV România și Manuela Iftimoaei, Director de Programe ADV, care au atras în cadrul fundației și au gestionat peste 81 de proiecte cu finanțare externă, cu o valoare totală de peste 30 milioane euro.
Multe dintre proiectele pe care le-au realizat participanții în timpul cursului și le-au optimizat în urma observațiilor Angelei și Manuelei au șanse reale să devină realitate, iar promisiunea participanților este că vor căuta resursele pentru a pune în practică ideile care vor aduce mult bine în comunitate.
„Ce se întâmplă dacă nu m-aș implica?”
Este întrebarea care i-a rămas în minte unuia dintre participanți, care intenționează să pună în practică planul de proiect care l-a realizat în echipă cu alți colegi de la curs. Este vorba de un proiect pentru înființarea unui Centru de servicii integrate pentru copii cu autism. Bucuria noastră cea mai mare este prin intermediul acestu curs putem să transferăm expertiza noastră în managementul proiectelor în dezvoltarea unor idei cu umpact pozitiv în comunitate.
Despre cursul de Manager Proiect prin cuvintele participanților
La finalul cursului, am rugat participanții să descrie cursul printr-un cuvânt. Iată care sunt acele cuvinte care definesc cel mai bine experiența cursului:
- Consistent
- Dinamic
- Grozav
- Documentat
- Performant
- Evoluție
- Formidabil
- Interactiv
- Profesionalism
- Folositor
- Excelent
- Oportunitate
- Motivant
- Constanță
- Educativ
- Eficient
Cele mai apreciate de subiecte din cadrul cursului
În topul celor mai utile și apreciate subiecte a fost bugetul, probabil și pentru faptul că am împărtășit cu participanții un instrument unic, pe care l-am creat pentru proiectele fudației și care este foarte util în corelarea bugetului cu obiective și activități. Alte subiecte care au fost de mare interes sunt: realizarea unei cereri de finanțare, achiziții, alegerea scopului și formularea obiectivelor, planificarea activităților, MYSMIS, managementul riscurilor.
Gânduri de pus în ramă
Iată doar câteva dintre aprecierile generoase, care ne onorează și pe care le păstrăm cu drag:
Sunteți the BEST! Mulțumim!
Cea mai profesionistă echipă și cele mai implicate persoane!
Sunteți o echipă de oameni deosebiți, care sunt dispuși să ofere din ceea ce știu cu drag și atenție la detalii, care fac diferența între obișnuit și special, între reușite și eșec, pentru ca să fie premize pentru crearea unui mediu oportun pentru dezvoltarea persoanelor ce iau contact cu voi. Felicitări și țineți-o tot așa!
Să extindeți grila de programe și cursuri, deoarece experiența și pregătirea dumneavoastră merită să fie împărtășită și altora. Felicitări și succes pe mai departe!
Curs foarte bine structurat, organizat de la cei de la ADV, în care am ocazia să ne creștem competențele în ceea ce privește managementul de proiect. O parte teoretică unde am discutat despre probleme, cauze, efecte, dar și bugete, urmate de implementare. Dar și o parte practică, unde am lucrat împreună cu ai mei colegi la o cerere de finanțare, iar proiectul s-a numit „Părinți implicați, copii fericiți.”
Mai multe poze pot fi vizualizate AICI.
» Te invităm să faci parte din comunitatea ADV România și să te abonezi la Newsletter-ul nostru! Vrem să te anunțăm imediat ce avem noi oportunități!
Cursul Manager Proiect s-a derulat în cadrul proiectului “Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”, 2SOFT/1.1/107, implementat de Fundația “Alături de Voi” România, în parteneriat cu Academia de Administrare Publică din Republica Moldova și Fundația “ECOUL Cernobîlului” din Republica Moldova. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul instrumentului European de Vecinătate (ENI).