Invităm reprezentanții mediului academic, mass-media, ONG, antreprenori sociali, specialiști cu expertiză în antreprenoriat social, să publice analize, studii de caz, modele de bune practici și interviuri, în revista „Economia Socială” – prima revistă teoretico-practică transfrontalieră, trimestrială, bilingvă.
Publicarea unui articol în prima revistă transfrontalieră de economie socială se remunerează și beneficiază de o expunere amplă în România, Republica Moldova și Uniunea Europeană.
Revista a fost fondată în anul 2021, de Academia de Administrare Publică (AAP) şi Fundaţia „Alături de Voi” România (ADV), în cadrul proiectului „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”.
Scopul revistei „Economia Socială”
Promovarea economiei sociale / antreprenoriatul social și impactul pe care îl are acest sector asupra creșterii competitivității economice, inclusiv a ratei ocupării persoanelor din grupuri vulnerabile, în regiunea transfrontalieră România – Republica Moldova.
Beneficii și condiții de publicare
- Onorariu de 50 euro pentru fiecare articol
- Articolul va apărea în ediția digitală și cea tipărită
- Articolul va beneficia de expunere amplă, pe website-urile partenerilor de proiect, prin intermediul rețelelor de socializare, a newsletter-ului lunar și prin intermediul organizațiilor partenere
- Dimensiunea articolului – maxim 6 pagini
- Articolul trebuie să fie realizat în limba română și în limba engleză
→ Detalii în Metodologie
Ce publicăm?
- Analize, cercetări care surprind particularităţile antreprenoriatului social, impactul acestuia, atât în regiunea transfrontalieră România – Republica Moldova, cât şi în alte regiuni, ţări;
- Studii de caz, modele de bună practică şi de inovare, care au un impact pozitiv în cadrul comunităţii şi care pot să fie replicate în regiunea transfrontalieră România – Republica Moldova;
- Prezentarea unor acţiuni, evenimente majore din domeniul economiei sociale, atât la nivelul celor două ţări, cât şi la nivel european;
- Interviuri cu actori reprezentativi din domeniul economiei sociale sau domenii conexe.
Cine poate să publice?
- Reprezentanți ai mediului academic: cadre didactice universitare, cercetători, doctoranzi, masteranzi;
- Antreprenori sociali
- Reprezentanți ai mediului ONG
- Reprezentanți mass-media
- Specialişti cu expertiză în domeniul economiei sociale
Etapele publicării
- Transmitere CV și rezumat articol (în limba română şi în limba engleză)
- Transmitere articol final (maxim 6 pagini) și a declarației de autenticitate
- Semnarea Contractului de drepturi de autor și virarea onorariului către autor
Experţii interesaţi de scrierea unui articol într-una dintre ediţiile următoare ale revistei, sau în mai multe, vor expedia într-o primă etapă, C.V.-ul autorului şi rezumatul articolului – realizat în acord cu cerinţele menţionate la punctul 3.6 din Metodologie: Times New Roman, 10 pt, cursiv, aproximativ 300 de cuvinte, în limba română şi în limba engleză, la termenele menţionate în metodologie, respectiv:
Pentru publicare în ediţia nr. 2 (estimare publicare: 31 octombrie 2021):
▪ rezumat, până la 15 septembrie 2021,
▪ articol final, până la 30 septembrie 2021.
Pentru publicare în ediţia nr. 3 (estimare publicare: 15 decembrie 2021):
▪ rezumat, până la 15 octombrie 2021,
▪ articol final, până la 30 octombrie 2021.
Pentru publicare în ediţia nr. 4 (estimare publicare: 31 ianuarie 2021):
▪ rezumat, până la 15 noiembrie 2021,
▪ articol final, până la 30 noiembrie 2021.
Pentru publicare în ediţia nr. 5 (estimare publicare: 15 martie 2022):
▪ rezumat, până la 15 ianuarie 2022,
▪ articol final, până la 30 ianuarie 2022.
Adresa de e-mail la care vor trimite articolul este [email protected]
După evaluarea aplicaţiilor primite, în acord cu aspectele menţionate la punctul 3.7. din metodologie, autorii vor fi înştiinţaţi de rezultatele selecţiei prin intermediul e-mail-ului.
Autorii selectaţi vor primi contractul de prestări servicii (Anexa 1 sau Anexa 2, după caz), care prevede şi termenul limită până la care trebuie să trimită articolul, şi declaraţia cu privire la evitarea plagiatului (Anexa 3).
Date de contact
Solicitați detalii și informații suplimentare prin email [email protected] sau la telefon: 0232 275 568
Proiectul „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social” este implementat de Fundația ”Alături de Voi” România, în parteneriat cu Academia de Administrare Publică, Chișinău, R. Moldova și Fundația “Ecoul Cernobîlului” – Chișinău, R. Moldova, fiind finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).
[…] Publicarea este gratuită și beneficiază de o expunere amplă în România, Republica Moldova și Uniunea Europeană. Termen transmitere rezumat: 15 septembrie 2021 Termen transmitere articol integral: 30 septembrie 2021 Publicare revistă, ediția a II-a: octombrie 2021 Sursa: aici. […]
Sunt profesor universitar pensionar,cu formație tehnică.Ma interesează tema și problemele economiei sociale.Voi urmări revista și poate voi colabora.In Romania lucrurile se mișcă foarte greoi in această direcție, deși s-ar putea face foarte mult și este mare nevoie.Din păcate, factorii de decizie și cei administrativi nu se „încurcă”cu așa ceva; o spun din proprie experiență, după peste un deceniu de voluntariat în activități cu persoane de vârsta a treia sau a patra.